Renkaan paikkaus, tasapainotus ja rengaspaineiden tarkastus

Jotta renkaiden käyttöikä pitenisi ja autolla olisi mahdollisimman turvallista matkustaa, tulisi renkaista pitää hyvä huoli. Rengaspaineet tulisi tarkistaa säännöllisesti ja tarkkailla renkaiden tasapainoa. Mahdolliset vuodot tulisi paikata. Me autamme mielellämme renkaitasi askarruttavissa asioissa.

Renkaiden paikkaus

Mikäli renkaan vuoto havaitaan ajoissa, on rengas usein paikattavissa. Renkaiden nopea ja pitävä paikkaus tehdään renkaiden sisäkautta ja renkaan runko tarkastetaan. Jos renkaalla on ajettu tyhjänä tai vuoto on kyljessä, rengasta ei voi paikata. Kauttamme löytyvät kuitenkin uudet renkaat käyttökelvottomien tilalle. Tutustu rengasvalikoimaamme.

Renkaiden tasapainotus

Renkaiden tasapainotus vähentää renkaiden kuluvuutta ja parantaa ajomukavuutta. Tasapainottamattoman renkaan pintakuvio kuluu epätasaisesti ja huonontaa auton tielläpysymistä. Myös iskunvaimentimien, laakereiden ja muiden jousituksen osien käyttöikä vähenee. Tasapainottomuudesta kertoo auton tärinä, jota esiintyy nopeuden kiihtyessä.

Tasapainotuksessa renkaat tarkastetaan tasapainotuskoneella, joka havaitsee pienetkin erot. Tasapainotuksen yhteydessä tarkastamme myös onko jokin vanteista kiero.

Rengaspaineiden tarkastus

Mikäli renkaassa on väärä ilmanpaine, se kuluu nopeammin ja on vaarallisempi ajettaessa. Rengaspaine tulisi tarkistaa vähintään kerran kuussa sekä pitkille matkoille lähdettäessä. Paineen voi tarkistuttaa rengasliikkeessämme tai itse huoltoasemalla. Paineen tarkastamiseen käytetään painemittaria. Jos rengaspaine laskee liikaa voi tämä johtua epäsopivista vanteista tai viallisesta venttiilistä, kysy silloin apua meiltä.